Fehér piskóta
6tojás
15dkg porcukor
17dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
3 e.k. olaj
4 e.k. víz
A tojásokat szétválasztjuk , majd a fehérjét kemény habbá verjük. Aztán jöhet a tojás sárgája,porcukor vaniliás cukor de lehet vanilia rudacska is , sütőpor jól eldolgozzuk folyomatosan robotgéppel. Ezzel is könnyebb lesz a tésztánk! Ezután jöhet az olaj, víz robotgéppel eldolgozzuk és óvatosan,apránként a lisztet is beleszórjuk. A masszát egy 26-28cm torta formába ami ki van sütőpapirral bélelve beleöntjük. Fontos szilikonos legyen mert különben nem jön le a papírról!Sima sütéssel kb.:40perc Ha kihült akkor vágjuk 3 felé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése